Според експерта Франк Галан, взривът на язовира Нова Каховка ще има

...
Според експерта Франк Галан, взривът на язовира Нова Каховка ще има
Коментари Харесай

Германски експерт очаква да усетим последиците от взривяването на язовира Каховка

Според експерта Франк Галан, гърмежът на язовира " Нова Каховка " ще има съществени последствия за Румъния и България , като крайбрежни страни на Черно море. Този язовир е един от най-големите в Източна Европа, и даже в случай че въоръжен спор, като този в Украйна, " завърши след един ден ", въздействието от гърмежа на язовира ще се усеща за десетилетия напред, цитират думите му " Дер Щандарт " и " Дочев Веле ".

Галан предизвестява, че във водите на Черно море са отнесени мини , които могат да бъдат разпръснати и да съставляват заплаха за корабоплаването и безопасността в морето. Освен това, екосистемите в морето ще бъдат съществено наранени, по-специално в региона към Кримския полуостров. Тези последици ще обиден обаче освен руснаците, само че и цялото Черно море.

Един от образците за последствията е увеличението на водното равнище в град Херсон , ситуиран на 60 километра надолу по реката. Преди войната там живееха към 300 000 души, само че заради гърмежа на язовира водното равнище продължава да се покачва. Прогнозира се, че то ще доближи метър и половина, което ще има съществени и дълготрайни последствия за града и общността.

Скъсването на стената на язовира " Нова Каховка " се счита за сериозна ескалация на войната в Украйна. Галан показва загрижеността си, че в случай че някой е кадърен да провокира такава филантропична и екологична злополука, " то какво още може да направи - включително атака на атомна електроцентрала " .

Норсар, норвежка група, която следи сеизмичните интензивности в Европа,. Това е без значение доказателство, което удостоверява, че язовирната стена е била взривена, а не е рухнала заради вътрешно напрежение и неприятно ръководство, както беше предполагано. Сеизмолозите изясняват, че импулсът от сила, който е видян, е характерен за детонация.
 Няма замърсяване по българското Черноморие след гърмежа на язовир Каховка, твърдят от Министерски съвет
Няма замърсяване по българското Черноморие след гърмежа на язовир Каховка, твърдят от Министерски съвет

Всички български черноморски плажове са чисти и безвредни за туристите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР